Haber

3 yılda 3 deprem atlattı; afetzedelere yardım etmek

MALATYA’da 3 yıl önce meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminde evlerinin yıkılmasından sağ kurtulan Osman Aşçelik (21) ve ailesi, yeni evlerinde Kahramanmaraş’ta 2 büyük depreme yakalandı. Evleri ağır hasar gördüğünde Rize’de bir otele yerleştirilen Aşçelik, kentteki depremzedeler için oluşturulan merkezde isteyerek çalışıyor.

Malatya’da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan Aşçelik ailesi, kentte konut kiraladı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde uykusuna kapılan Aşçelik ailesi fertleri dışarı attı. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6’lık depremde ev bu kez ağır hasar gördü.

Evlerini çökme tehlikesiyle terk eden aile, AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinden alınarak otobüsle getirildikleri Rize’deki otele yerleştirildi. 3 yılda 3 deprem atlatan aileden Osman Aşçelik yaşadığı korkulu günleri unutmaya çalışırken bir yandan da kentteki depremzedeler için oluşturulan karşılama merkezinde gönüllü olarak çalışarak afet ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oluyor. yiyecek ve giyecek gibi kurbanlar.

Yaşadıklarını anlatan Osman Aşçelik, “Malatya’da bir şey yapamadım, burada afetzedelere yardım etmeye karar verdim. Buraya gelen depremzedelere yardım ediyorum. Buraya gelenler yaşadıklarını anlatmıyor ama anlatmıyorlar.” inanılmaz şeyler yaşadık. 2020 yılında Malatya merkezde Elazığ depremi de oldu, evimiz yıkıldı. Son depremlerde de evimiz ağır hasar gördü. Depremlerde evimizi ve bazı arkadaşlarımı kaybettim. Her seferinde sıfırdan başladık ama artık Malatya’ya gitmek istemiyoruz çünkü deprem gerçek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu