Haber

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: ABD Barışı Savunurken Savunma Sanayiinin Ceplerini Dolduruyor

PEKİN, 22 Şubat (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin gerçek doğasını, yani ABD’nin dünya için bir sorun kaynağı olduğunu gösterecek yeterli kanıt olduğunu söyleyerek ABD’li yetkililerin asılsız iddialarını yalanladı. bir “barış savunucusu”.

ABD’nin Ukrayna’daki savaş alanı için en büyük silah kaynağı olduğuna dikkat çeken sözcü Wang, Salı günü düzenlediği günlük basın toplantısında ABD tarafının Ukrayna’ya 500 milyon ABD doları değerinde bir askeri yardım daha açıkladığını söyledi.

Wang, “İnsanlar, Çin’in silah sağladığı fikrini yanlış anlayan ABD’nin neyin peşinde olduğunu ve savunma sanayisinin ceplerini doldurmasını izleyen ABD’nin dünyaya barış istediğini söylemeyi adil bulup bulmadığını merak ediyor” dedi.

“ABD’nin ‘son Afgan’a kadar savaş’ stratejisiyle Afganistan’da neler yaptığını hepimiz gördük. Şimdi Ukrayna’nın ‘son Ukraynalıya kadar savaşmasını’ mı istiyor?” Wang dedi. söz konusu.

Sözcü, Çin ile Rusya arasında geliştirilen kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının, iki bağımsız devletin egemenliğinde hiçbir üçüncü tarafı ittifak etmemek, çatışmamak ve hedef almamak temelinde inşa edildiğini vurguladı.

Wang, “ABD’nin Çin-Rusya ilişkilerini suçlamasını ve hatta baskı kurmasını kabul etmiyoruz” dedi. gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu