Haber

Cumhuriyetin 100’üncü yılı Doğu Anadolu’da fener alaylarıyla kutlandı

Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Kars, Ardahan, Ağrı ve Tunceli’de fener alayı ve resepsiyonlar düzenlendi.

Kars’ta Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan fener alayına Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Latife, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper ve il protokolü katıldı.

Faikbey ve Atatürk Caddesi boyunca devam eden, komandoların da eşlik ettiği yürüyüşte 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Meşaleli yürüyüş, yürüyüşler eşliğinde Kars Kalesi eteklerinde sona erdi.

Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı Polat, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını aynı inanç, gurur ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Gazi Kars’ta vatandaşların yoğun ve coşkulu kutlamasıyla fener alayı düzenlediklerini belirten Polat, “Bu devlet ve millet için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu milleti daha iyi yerlere taşımak için hep birlikte çalışacağız. Türk Yüzyılında.” söz konusu.

AK Parti Kars Milletvekili Çalkın, 100’üncü yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, “İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulmü ve onunla birlikte hareket eden Amerika ve Avrupa ülkelerini hep birlikte izliyoruz. Allah ikinci yılda Türkiye’mize çok güç versin” dedi. 100 yıl.” “Atalarımız gibi tüm dünyaya adaleti getiren, adaleti sağlayan, adil davranan bir ülke olalım ve bu güç bizim elimizde olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar halay çekti.

Kağızman ilçesinde vatandaşların yoğun katılımıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Tunceli

Tunceli’de Valilik koordinasyonunda Moğultay İlçesi Hüseyin Güntaş Kütüphanesi ve Konferans Salonu önünde toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar söyleyerek Kışla Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüş saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından Tunceli Müzesi avlusunda bir resepsiyon verildi.

Resepsiyona İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, vali yardımcıları, kurum yöneticileri ve davetliler katıldı.

Çemişgezek ilçesinde vatandaşlar yüzlerce dilek balonu uçurarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Ardahan

Ardahan’da PTT kavşağında başlayan yürüyüşe Vali Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, il protokolü, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çiçek, İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde tamamlanan yürüyüşe katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında Polis Evi’nde resepsiyon düzenlendi. Türk bayrağı pastasını kesen Çiçek, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Ağrı

Ağrı’da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon ve fener alayı programları düzenlendi.

Öğretmenevi’nde düzenlenen resepsiyonda Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, misafirlerle sohbet ederek çocuklara oyuncak hediye etti.

Vali Koç, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin getirdiği değerleri ve kazanımları hakkıyla sahiplenip koruyarak ülkeyi ileriye taşımanın her vatandaşın görevi olduğunu vurgulayan Koç, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin 100. yılında geçmişimize büyük bir minnetle baktığımızda, geleceğe olan inancımızı ve kararlılığımızı en içten ifadelerle ifade etmek isterim. 29 Ekim 1923 tarihi köklü tarihimizde yerini almıştır. Devletimizin kuruluşunun ve millet olarak varlığımızın bir nişanesi olarak milletimiz bu vesileyle bir milli bayramını kutluyor: “Devletin şerefli topraklarında özgür düşünebilen, eşit haklara sahip vatandaşlar haline gelmiş ve tek hak sahibi olmuşlardır.” ve devletin gerçek sahipleri.”

Program pasta kesimi ve İl Müftüsü Celal Büyük’ün duasıyla sona erdi.

Törene, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Albay Erhan Cesur, Belediye Başkanı Metin Karadoğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, kaymakamlar, il protokolü, şehit aileleri ve gaziler ile sporcular katıldı. programı. .

Vali Koç ve beraberindekiler daha sonra Abide Meydanı’nda başlayan fener alayına katıldı.

150 metrelik Türk bayrağı ve meşaleler eşliğinde marşlar söyleyerek yürüyen vatandaşlar Millet Bahçesi’ne ulaştı.

Burada düzenlenen havai fişek gösterisinin ardından etkinlik tamamlandı.

Erzurum’da Vali Mustafa Çiftçi’nin verdiği resepsiyona, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, AK Parti Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve belediye başkanları katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu