Haber

ÇYDD Kayseri’den 10 Kasım mesajı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
ÇYDD Kayseri Şubesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü fiziki aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde büyük saygı, özlem ve özveriyle anıyoruz. Atatürk’ü yaşatmanın, onun devrimlerini ve ilkelerini korumak ve yaşatmak ile mümkün olduğunu çok iyi biliyoruz.

Atatürk devrimleri ve ilkeleri 100 yıllık Cumhuriyetimizin temel ve özgün değerleridir. Bu değerler, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için çıktığımız yolda en değerli gücümüz ve mirasımızdır. ÇYDD ailesi olarak bu mirası koruyarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Atatürk unsurlarının ışığında çalışmalarımızı sürdürerek tüm paydaşlarımızla birlikte hedeflediğimiz çağdaşlık düzeyine ulaşacağız.

Büyük Atatürk’ün mirası; Sadece ülkemiz için değil, diğer milletler ve dünya barışı açısından da büyük önem taşıyor. Komşu devletler arasında önemli olanın barış ve dayanışma olduğu bugün daha net anlaşılmaktadır. Başka devletlerin komşu devletlerin iç işlerine karışması sorunların büyümesine ve bölgeselleşmesine neden olmaktadır. Atatürk, 1930’lu yıllarda ülkemize komşu devletlerle yaptığı Balkan ve Sadabad Antlaşmaları ile ülkemizde ve bölgemizde barışın nasıl sağlanabileceğini tüm dünyaya göstermişti. Bu saygın vizyon ve politika, devlet yöneticilerine en güzel örnektir.

Cumhuriyetimizin kazanımları, özellikle laiklik, bölgemizdeki bağımsız ve huzurlu yaşamımızın temel teminatıdır. Tarih bilimi, büyük Atatürk’ün 100 yıl önce belirlediği yol ve amacın hala geçerli olduğunu göstermektedir. Bu eşsiz vizyon, Atatürk’ü evrensel bir başkan yapmaktadır.

Büyük Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” unsuru ve politikası, günümüzün küresel sorunlarının temel çözümüdür.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği; Atatürk’ün eğitimli nesillerin yetiştirilmesine verdiği önemin bilincindedir ve tüm imkanlarıyla bu uğurda çalışmaya devam edecektir. Efsane Önderimiz Türkan Saylan’ın izinde, Büyük Atatürk’ün koyduğu hedefe doğru ilerlemeye devam edecektir. Büyük cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu