İş

Dört banka bugünkü Fed toplantısı için tahminlerini paylaştı

Investing.com – Bugünkü Fed toplantısı şüphesiz küresel piyasalar için haftanın en değerli olayı olacak.

Piyasa bu akşam Fed’in faiz artırım oranını 25 baz puana indirmesini bekliyor. %99,4 olasılık fiyatlandırma. Fed üyeleri daha önce de bu büyüklükte bir artışın sinyallerini vermişlerdi ve ekonomik veriler özellikle son aylarda yavaşlayan enflasyonla birlikte bu yönü işaret ediyor.

Bu nedenle, piyasanın dikkati faiz kararı yerine Fed’in yaklaşan toplantılarına ilişkin işaretlere odaklanacak.

Analistler bu bahis konusunda ikiye bölünmüş durumda. Örneğin, Goldman Sachs (NYSE: GS ), “Aralık ayındaki son FOMC toplantısından bu yana gelen ücret artışı ve enflasyon verileri cesaret verici, ancak faaliyet büyümesine ilişkin sinyaller karışık ve bazen endişe verici”, bu da oran artış oranlarını 25 baz puana indirmeyi oldukça kolaylaştırıyor bu hafta. terimleri kullandı.

Goldman Sachs Fed toplantısı için barclay’ler(LON: BARC), BofA ve TD tahminleri

GS, “Şubat toplantısı için kilit soru, FOMC’nin bu yıl daha fazla artış için ne sinyal vereceğidir.” dedi. uyardı. Bu bağlamda banka, “Mart ve Mayıs aylarında iki ek 25 baz puanlık artış” beklediğini belirterek, “zayıf ticari güvenin işe alım ve yatırımı baskılaması durumunda daha azına, etki olarak ekonominin hızlanması durumunda daha fazlasına ihtiyaç duyulabileceğini” kabul etti. Geçmişteki politika sıkılaştırması zayıflıyor.”

Bu gece %0,25’lik bir oran artışı bekleyen Barclays’e göre, “FOMC’nin işi henüz bitmedi, ancak enflasyon ve ücret artışındaki son düşüşler, geçmiş politika eylemlerinin etkilerini değerlendirmek için ona daha fazla zaman veriyor.”

Bu bağlamda banka, “toplantı sonrası basın toplantısının özellikle ilgi çekici olacağını” söyledi. “Powell’ın 2023’te %5,1’lik bir zirve oranı işaretleyeceğini tahmin ediyor, bu da muhtemelen geçen Aralık’ın FOMC nokta grafiğinin geçerliliğini koruduğunu gösteriyor.” Bu, doları güçlendirebilecek ve hisse senedi piyasalarını kasıp kavurabilecek şahin bir hareket olacaktır.

Bu akşamki Fed toplantısı hakkında yorum yapan Bank of America (NYSE: BAK), özellikle, “duyuru, federal fon oranındaki ‘sürekli artışların’ uygun olacağı yönünü koruyacaktır.”

TD Securities analistleri, “toplantı sonrası iletişimin Fed’in sıkılaştırma politikasını tamamlamadığını vurgulamasını ve daha fazla faiz artırımının hala kartlarda olduğunun sinyalini vermesini” beklediklerini söylediler.

Ancak bu akşamki görüşme dolarDolar üzerinde önemli bir etkiye sahip olmak için “çıtanın yüksek” olduğunu vurguladılar ve 50 baz puanlık sürpriz bir artış veya tam tersine faiz artırımını durdurma taahhüdü durumunda doların güçlü tepki vereceği yargısına vardılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu