Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş çiftçilerle bir araya geldi

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, maliyetine çiftçiyle buluşturan organomineral gübrenin bitkilere etkisini görmek için Kırıkhan’da çiftçilerle bir araya geldi.

Başkan Savaş, Hataylı çiftçinin üretim maliyetini düşürmek ve toprağı korumak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen organomineral gübrelerin uygulandığı Kırıkhan ilçesine bağlı Çiloğlan Mahallesi’ndeki buğday tarlalarında çiftçiyi ziyaret etti.

“Toprağın yapısını biliyoruz. Türkiye’de yıllardır kimyasal gübreler kullanılıyor. Bu kimyasal gübrelerle topraklarımız kayalık oldu. Tuz oranı arttı, kireçlendi. Bu gübre ile toprak yaşlanacak, yumuşayacak, her türlü faydalı organizma rahat hareket edecek ve toprağın kendisi havalanacak.Organomineral gübreler aynı zamanda kireci ve tuzu en aza indirir. Toprak yumuşadıkça işlerimiz bol ve bereketli oluyor.”

Girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını kaydeden Savaş, bu yükün de çiftçiye bineceğini, bunu en aza indireceklerini ve imkanları zorlayarak gübreyi çiftçiye üretilen maliyetten satacaklarını söyledi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

osmaneli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu