Teknoloji

Instagram, İstekleri Takip Etme Nedenini Belirleme Özelliğini Getirecek

Dünyanın en çok kullanılan platformlarından biri olmayı sürdüren Instagram, takip isteklerinin nedeninin belirtilmesine olanak sağlamayı planlıyor.

Alessandro Paluzzi’nin bulduğuna göre, Instagram kullanıcılarının yakında takip istekleri için bir neden girmeleri gerekecek. Yani karşı tarafa kendisini neden takip etmek istediğini veya kim olduğunu küçük bir notla bildirmesi gerekecektir. Bu bazı durumlar için yararlı görünüyor. Instagram’ın bu özelliğe ilişkin kısa açıklaması şu şekilde: “Takip isteğiniz için bir neden ekleyin. Bu, kişinin sizin kim olduğunuzu bilmesine yardımcı olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Instagram, makul yaşın altındaki genç kullanıcılara, Reels bölümünde veya doğrudan bildirim kutularında 10 dakikadan fazla vakit geçirmeleri halinde uygulamayı kapatıp yatmalarını önerecek. Bu bildirimi yerel saate göre yalnızca geç saatlerde yapmayı planlayan platform, gençlere yönelik bu bildirimin hesaplarının kapatılmasına izin vermeyeceğini duyurdu.

Instagram’a Korkunç Haber: Gençler Belirli Bir Süre Sonra Uygulamayı Kullanamayacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Instagram platformu, “Gençlerin Instagram’da geçirdikleri zamanın anlamlı olduğunu hissederek ayrılmalarını istiyoruz. “Gençler için uykunun çok önemli olduğunu biliyoruz.” söz konusu.

Görsel ve zihinsel sağlık açısından hoş görünen bu uygulamanın, şirketin insanların platformu kullanmayı bırakmasını sağlamak için attığı ilk adım olmaması dikkat çekiyor.

Instagram için diğer yeni özellikler üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Örneğin Alessandro Paluzzi’nin keşfettiği gibi bireylerin yakın zamanda arkadaşlarının profillerini hikayelerinde paylaşabilecekleri düşünülüyor. Bu altyapı için yukarıdaki arayüzü hazırlayan şirket, böylece diğerlerinden öne çıkmak isteyenler için kolay bir yol sunacak.

Şu anda Android tarafından test edilen yeni özelliğin büyük ihtimalle 2-3 ay içerisinde herkes için aktif olacağı söyleniyor. Instagram için başka yenilikler de biliniyor.

Instagram yakında aşağıdaki görselde de görebileceğiniz gibi bireylerin animasyonlu emojileri paylaşmasına izin verecek. Doğrudan Bildirimler için geliştirilen bu altyapıda, animasyonlu emojiler tek tek veya mesaj içerisinde gönderilecek şekilde tanımlanacak.

Instagram, İstekleri Takip Etme Nedenini Belirleme Özelliğini Getirecek

Tabii platforma yönelik başka çalışmalar da var. Sohbet eden bireylerle canlı konum paylaşımının da gerçekleştirileceği yeni özellik, en popüler özellikler arasında yer alıyor.

Bu özelliklerden önce “Şablonları da ekle” özelliği tanımlanıyordu. Instagram’ın Türkiye’de kullanıma sunduğu “Şablonlarınızı ekleyin” özelliği, şirket tarafından “Popüler bir an başlatın” mottosuyla öne çıkıyor.

Kısaca şu açıklama yapılıyor: “Herkesin ekleyebilmesi için viral görseller. Herhangi bir hikayeyi şablona dönüştürün. Fotoğrafları ve daha fazlasını şablona sabitleyin.” Bu yeni özellik hakkında da şunları söyledi: “Herkes bu şablona ekleme yapabilir ve eklenen diğer hikayeleri görebilir.” söz konusu.

Instagram bu süreçte GIF, fotoğraf ve metin kullanımına izin veriyor. Yine 2024 yılına girmeden önce “Seni de Ekle” altyapısıyla kullanıcılara bir alternatif daha sunuyor.

kocakoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu