Ekonomi

Linqto 700 milyon dolarlık SPAC birleşmesi için hazır

San Jose merkezli yatırım platformu Linqto, özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) olan Blockchain Coinvestors Acquisition Corp. ile birleşerek halka açık bir şirket haline gelmeyi planladığını açıkladı.

Birleşme 700 milyon dolar değerinde. Linqto, 110 ülkede 750.000’in üzerinde bir kullanıcı tabanına sahip olup, kullanıcılarına genellikle tek boynuzlu atlar olarak adlandırılan yüksek değerli girişimlerde ve diğer özel işletmelerde yatırım fırsatları sunma konusunda uzmanlaşmıştır. Linqto’nun platformundaki önemli şirketler arasında Fortnite’ın yaratıcısı Epic Games ve kripto para firması Ripple yer alıyor.

Bir SPAC birleşmesi yoluyla halka açılma kararı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun artan incelemesi nedeniyle bu tür anlaşmaların popülerliğinin azaldığı bir zamanda geldi. SPAC’ler ya da boş çek firmaları, özel bir kuruluşu satın almak ve böylece halka açmak amacıyla ilk halka arz (IPO) yoluyla fon toplayan şirketlerdir.

Linqto ve Blockchain Coinvestors Acquisition Corp. arasındaki işlemin 2024 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Birleşme sonrası kuruluş, Linqto adı altında faaliyetlerine devam edecek.

Bu hamle, ticaret platformu Webull’un Şubat ayında, şirkete 7,3 milyar dolar değer biçen ve hisselerini Nasdaq’ta listelemeyi amaçlayan bir SPAC ile birleşmeyi kabul ettiği benzer bir kararı takip ediyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sariveliler-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu