Haber

Nilüfer Belediyesi “Çok Yüksek İnsani Gelişme” sıralamasında 9. sırada

Nilüfer Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) 9 alt endekste yaptığı araştırma sonucunda belirlediği İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler 2021 sıralamasında ilk 10 içinde yer aldı. Nilüfer Belediyesi, 160 ilçe belediyesinin değerlendirildiği “Yeşil Bölge” araştırmasında Çok Yüksek İnsani Gelişme kategorisinde bu yıl 9. sırada yer aldı.

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından insani gelişmeyi desteklemek amacıyla 2016 yılından bu yana hazırlanan İnsani Gelişme Endeksi-İlçeler 2021 (İGE-D) raporu sonuçlandı. Yeşil bölge olarak adlandırılan Çok Yüksek İnsani Gelişme kategorisinde hizmet anlayışı ve projeleri ile sadece Bursa’dan Nilüfer Belediyesi yer aldı.

Nilüfer Belediyesi, Yönetişim ve Şeffaflık, Sosyal İçerme, Ekonomik Durum, Eğitim, Sağlık, Sosyal Yaşam, Çevresel Performans, Ulaşım ve Erişilebilirlik, Cinsiyet Eşitliği alt endekslerine ek olarak üç ana endeks, 81 gösterge, 121 değişken ve “ gizli vatandaş” çalışması. Belediyelere yapılan 3 bin 800’den fazla başvurunun sonuçlarından oluşan İGE-D raporunda 2016 yılından bu yana olduğu gibi yine ilk 10 belediye arasında yerini aldı.

Nüfusu 150 binin üzerinde olan 32 ilden ve üç büyük şehrin tüm ilçelerinden toplam 160 yerel yönetimin değerlendirildiği İGE-İ 2021 raporunun sonuçları İNGEV tarafından düzenlenen online ödül töreninde açıklandı. .

Nilüfer Belediyesi, 40 belediyenin seçildiği Yeşil Bölge olan “İnsani Gelişme Çok Yüksek” kategorisinde Kadıköy, Çankaya, Beşiktaş, Şişli, Bakırköy, Üsküdar, Karşıyaka ve Maltepe belediyelerinin ardından 9. sırada yer aldı.

İNGEV Lideri Vural Çakır’ın açılış konuşması ile başlayan ödül töreninde İnsani Gelişme Çok Yüksek kategorisinde ilk 10’a giren belediye başkanları birer konuşma yaptı. İGE-D endeksinin bir yıllık yoğun, kaliteli ve objektif çalışmalar sonucunda oluşturulduğuna işaret eden Vural Çakır, temel misyonlarının insani gelişmeyi savunmak, araştırmaya dayalı sosyal politikalar önermek ve fiilen yereli güçlendirmek olduğunu belirtti. uygulama programları olan idareler. İnsani gelişmenin yerelden yayılacağını vurgulayan Çakır, ilçe belediyelerindeki faaliyetlerin bu noktada değerli rol oynadığının altını çizdi.

İGE-D araştırmasının akademik koordinatörü Prof. Dr. Murat Şeker, raporun hazırlanmasında kullanılan veri seti hakkında da detaylı bilgi verdi. Birleşmiş Milletler’in tüm ülkeleri kapsayan insani gelişme endeksi göstergelerini dikkate alarak bunu mikro ölçeğe indirdiklerini belirten Şeker, bunu 17 maddelik sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle de ilişkilendirdiklerini söyledi. Bu yılki analize bakıldığında, ilçe düzeyinde insani gelişmenin önünde sosyal içerme, çevresel performans ve ekonomik durum olmak üzere üç temel sorunun öne çıktığını belirten Prof. Şeker, insani gelişme ve iyileştirmelerin gerçekleştirilmesinde yerel yönetimlere her zamankinden daha fazla sorumluluk düştüğünü sözlerine ekledi.

Online ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, İGE-D raporu ile yerel yönetimlerin artı ve eksileriyle yüzleşme fırsatı bulduğunu söyledi. Önder Fazilet, “Güvenilirliğinden şüphe duymadığımız vatandaş araştırması ile belirlendiği için bu sıralamada Nilüfer Belediyesi Çok Yüksek İnsani Gelişme listesinde bu yıl 9. sırada yer alıyor. Nilüfer Belediyesi olarak belediyecilik, yönetişim ve şeffaflık, sosyal belediyecilik, halk sağlığı ve çevre sağlığına yaklaşımımız değişmiyor. Yeni nesil belediyecilik anlayışımızdan taviz vermiyoruz” dedi.

Önder Turgay Fazilet, çocukların ve gençlerin hayata hazırlanmasında fırsat eşitliğinin sağlanması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Çağın ruhunu yakalamaya ve bunun gerektirdiği donanımla çocuklarımızı hayata hazırlamaya çalışıyoruz. yaş. Bu anlayışla devam edeceğiz. Bugün Nilüfer, Bursa’nın nüfusu en hızlı artan ilçesidir ve şehrin diğer ilçelerinden en fazla nüfus almaktadır. Yani Nilüfer, Bursa’da herkesin yaşamak istediği yerdir. Bunu başarmak kolay olmadı. Bu şehre emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ödül töreninde Yeşil Bölge’de ilk 10’a giren belediye başkanları ve alt bölgelerden Yeşil Bölge’ye geçiş yapan belediye başkanları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu