Haber

Rusya’da ‘Wagner isyanı’ | Moskova’da ‘terörle mücadele rejimi’ ilan edildi

Wagner firmasının sahibi Yevgeny Prigojin’in Ukrayna’da paralı asker çatışmasıyla başlattığı “adalet yürüyüşü” sonrası Rusya’da gerilim sürüyor.

Prigojin yaptığının darbe girişimi olmadığını söylese de Rostov şehrine girip bazı noktaları ele geçirdiklerine dair görüntüler yayınlandı. Moskova’ya 400 kilometre uzaklıktaki Lipetsk şehrinin valisi İgor Artamonov da Wagner güçlerinin bölgeye geldiğini açıklayarak, halktan sokağa çıkmamalarını istedi.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre Rusya’nın başkenti Moskova’da “terörle mücadele rejimi” ilan edildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin yaptığı açıklamada, “Sayın başkentin vatandaşları, Moskova’da terörle mücadele rejimi ilan edildi. Zor durumdayız.”

Bazı yerlerde yolların trafiğe kapatılabileceğini belirten Sobyanin, halktan “gerekmedikçe sokağa çıkmamalarını” istedi.

Sobyanin, Pazartesi günü “tehlikeyi en aza indirmek adına” Moskova’da tatil ilan ettiğini de duyurdu. Devlet birimleriyle sadece 24 saat çalışma gerektiren işletmelerde ve savunma sanayii ile ilgili tesislerde Pazartesi günü normal çalışmanın devam edeceğini belirtti.

PUTİN MADDE İMZALADI: MAHKUMLAR ASKERE YAPILABİLİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “ağır suçlar” işleyenler dışında hüküm giymiş kişilere sözleşmeli askerlik hizmeti verilmesine izin veren maddeye imza attı.

Ayrıca kanunda bir grup sağlık sorunu bulunan ve olağan şartlarda askere alınmayan kişilerin seferberlik ve savaş hallerinde ordu ile sözleşme imzalayabilecekleri düzenlenmiştir.

Söz konusu yasa geçen hafta sırasıyla Rusya parlamentosunun alt meclisi Duma ve üst meclisi Federasyon Kurulu tarafından onaylandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu