Son periyotlarda her alanda farklı teşebbüs fikirleri gerçekleşiyor. Bilhassa gelişen teknoloji ile birlikte besin alanında da farklı teşebbüs fikirleri ile yenilikler yaşandı. Hazırsanız son yıllarda besin alanında gerçekleşen yenilikçi fikirlere bir bakalım!
Light köfte olarak da bilinen bitkisel köfteler içerisinde soya ve yumurta akı ile birlikte soğan, sarımsak üzere çeşitli bitkisel eserler barındırıyor. Katkı hususunun azaltıldığı bu köfteler bilhassa vejetaryanlar ve diyet yapanlar için ülkü.
8. Meyve özsütü
Yüksek basınç tekniği ile üretilen meyve özsütleri aslında alıştığımız meyve sularının uzun müddet korunabilen doğal halleri. Yüksek basınç sistemi kullanılarak paketlenen bu meyvelerin suyu uzun mühlet raf ömrüne sahip.
9. Meyve ve zerzevat granülleri
Meyve-sebze tozu olarak da bilinen bu granüller uzun müddet özelliklerini yitirmeden saklanabiliyorlar. Besin sanayisinde büyük bir dönüşüm yaratan bu granüller meyve konsantrelerinin toz haline getirilmiş halleri olarak karşımıza çıkıyor.
10. Peynir altı suyu
Yurt dışında ‘whey’ ismi ile bilinen bu değerli besin özel tesislerde üretilmeye başlandı. Sütün peynir haline dönüşmesinden sonra ortaya çıkan peynir altı suyu protein açısından epeyce değerli bir besin olarak karşımıza çıkıyor.