Haber

Yeditepe Üniversitesi Mezunu Şef Eda Tunç Avustralasya Tapas Yarışmasında Birinci Oldu

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu Şef Eda Tunç, 5. Avustralasya Tapas Yarışması’nda baklavayı Yeni Zelanda malzemeleriyle yorumlayarak birincilik ödülü aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yeni Zelanda’nın Manukau kentindeki Ignite Colleges’de düzenlenen mutfak yarışmasında, bu yılın sonlarında İspanya’nın Valladolid kentinde düzenlenen Dünya Tapas Yarışmasında Avustralasya’yı temsil etme şansı için 29 şef yarıştı.

Yeni Zelanda’daki Cordis Auckland otelinden Tunç, baklavayı Yeni Zelanda malzemeleriyle yorumlayarak hazırladığı “Herkese Baklava” ile yarıştı. Yeni Zelanda kral somonunu limon horopito şurubu, kawakawa yeşil yağı ve ayranla birleştirerek baklava yarattı.

Tunç’un deniz üzümleriyle süslediği ve kokteyl bardağında servis ettiği bu yemek, ünlü şefler Simon Gault ve Michael Meredith’in de aralarında bulunduğu 7 kişilik heyet tarafından beğeniyle karşılandı.

Sunum, özgünlük, lezzet ve iş potansiyeli olmak üzere tüm kategorilerde en yüksek puanları alan Tunç, 2023 Avustralasya Tapas Şampiyonu unvanını kazandı.

28 yaşındaki Tunç, Kasım ayında yapılacak Dünya Tapas Şampiyonası’nda Avustralasya’yı temsil etmek için İspanya’nın Valladolid kentinde yarışacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Tapas Yarışması delegasyonu üyesi ve E Spain organizatörü Angel Moreton, baklavanın Türk ve Yeni Zelanda mutfak geleneklerini yenilikçi bir şekilde birleştirmesi ve mutfak normlarına meydan okuyan benzersiz ve uyumlu bir lezzet profili sergilemesi nedeniyle öne çıktığını belirtti.

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunu Şef Eda Tunç, iki farklı ama aynı derecede lezzetli dünyanın uyumlu evliliğini kutlamak için Türk ve Yeni Zelanda mutfak geleneklerini bir araya getirmek istediğini açıkladı.

Tunç şunları söyledi:

“Ayrıca geleneksel tariflerin sınırlarını zorlamak ve bir araya getirilebilecek normlara meydan okumak istedim. Avustralasya’yı İspanya’da temsil edebildiğim ve dünyaya Türk baklavasının benzersiz Yeni Zelanda malzemeleriyle birleştirildiğinde ne kadar muhteşem olabileceğini gösterebildiğim için çok gurur duyuyorum. “Beğenilecek bir yemek olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden adını ‘Herkes İçin Baklava’ koydum.”

duzkoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu