Haber

Azerbaycan’ın Fuzuli kentinde erken cumhurbaşkanlığı seçimi için anketler yapıldı

Azerbaycan’da işgalden kurtarılan Fuzuli’de erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına giden halk, 30 yıl aradan sonra ilk kez oy kullandı. Fuzuli’de oy kullanan Arzu Eyyubova, “Şuşa’mızı, Fuzuli’mizi, Ağdam’ımızı, Hocavent’imizi Türk halkının desteği sayesinde aldık.”

Azerbaycan’da halk erken genel seçimler için bugün sandık başına gitti. Oylama yerel saatle 08.00’de başlayacak ve 19.00’da sona erecek. Ülke genelinde kurulan 6 bin 537 sandıkta 6 milyon 478 bin 623 seçmen oy kullanıyor. Seçimleri izlemek üzere 790’ı uluslararası olmak üzere 90 bin 372 kayıtlı gözlemci bulunuyor. Ayrıca 109 uluslararası medya kuruluşundan 216 gazeteci de seçimleri takip ediyor.

Karabağ’da 30 yıl sonra ilk seçim

Karabağ’ın sembol şehri Şuşa, Hankendi, Hocalı, Hocavend, Ağdere, Ağdam, Cebrail, Zengilan, Gubadlı, Laçın ve Kelbecer’de 23 binden fazla seçmen 30 yıl aradan sonra ilk kez sandık başına gidiyor. İşgalden kurtarılan bölgelerde halk 26 sandıkta oy kullanıyor. Toplam 3 sandık kurulan Fuzuli’de vatandaşlar sabahın erken saatlerinde oy verme merkezlerine akın etti. Oy verme merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturan Fuzuli halkı, yıllar sonra işgalden kurtarılan topraklarda oy vermenin heyecanını ve gururunu yaşadı.

“Buradan ayrıldığımda 2 yaşındaydım”

İşgalden kurtarılan topraklarda oy vermekten mutluluk duyduğunu söyleyen Şehriar Memmedov, “Buradan ayrıldığımda 2 yaşındaydım. Şimdi kendi toprağıma gelip oy vereceğim. Bundan mutluyum. Hayırlı olsun” dedi. Devletimiz ve milletimiz için.”

“Bu bizim için gurur verici ve tarihi bir gün”

İşgalden kurtarılan Fuzuli şehrinde oy vermekten gurur duyduklarını belirten Azad Dadashov, “30 yıl sonra ilk kez Fuzuli şehrinde oyumuzu kullandık. Bu, bizim için gururlu ve tarihi bir gün. biz.”

“Türk halkının desteğiyle Şuşa’mızı, Fuzuli’mizi, Ağdam’ımızı ve Hocavent’imizi geri aldık”

Muzaffer bir ülkenin vatandaşı olarak oyun kullandığını belirten Dilek Eyyubova, “Bize bu anları yaşatan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, önlerinde eğiliyorum. Her yıl cumhurbaşkanlığı seçimlerine coşkuyla gidiyoruz. Ancak bu yılki seçimler bizi daha da gururlandırdı, çünkü oyumuzu işgalden kurtarılan topraklarda kullandık.” Biz kullandık. Bunun için Başkomutan İlham Aliyev’e teşekkür ediyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize teşekkür ediyoruz. Bizler muzaffer ülkenin muzaffer vatandaşlarıyız. Türk halkına minnettarız. Onların desteği bizi daha da güçlendirdi. Şuşa’mıza, Fuzuli’mize, Ağdam’ımıza, Hocavent’imize, Türklerimize teşekkür ediyoruz. “Bunu milletin desteği sayesinde başardık. Haklı sesimizi dünyaya duyuran Türk milleti sayesinde bunu başardık. Çok mutluyum. Bugün oyumu burada Füzuli’de kullandığım için çok mutluyum. Bunun için Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve şehitlerimize minnettarım, onların hakları ödenemez” dedi. .

“Gördüğünüz gibi Azerbaycan halkı oylarını canı gönülden kullanıyor”

Azerbaycan tarihinde ilk kez tüm topraklarda oy verildiğini vurgulayan Saddam Hüseynov, “İşgalden kurtarılan topraklarımızda oy vermemiz Azerbaycan halkı için bir gurur meselesidir. Azerbaycan halkının kurtuluşunu borçluyuz. işgalden şehitlerimize, gazilerimize kadar topraklarımız. Gördüğünüz gibi Azerbaycan halkı gönülden oy veriyor. Umarım en gerçek aday seçilir ve Azerbaycan halkının geleceği “Sizler için daha iyi olur” dedi. .

7 aday yarışıyor

Seçimlere 4’ü Millet Meclisi’nden, 3’ü de Meclis dışından olmak üzere toplam 7 aday yarışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yeni Azerbaycan Partisi’nin adayı mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yanı sıra Tüm Azerbaycan Halk Cephesi Partisi’nin adayı Kudret Hasanguliyev, Milli Cephe Partisi’nin adayı Razi Nurullayev de yer aldı. Büyük Azerbaycan Partisi’nin adayı Elşad Musayev, Büyük Kurtuluş Partisi’nin adayı Fazıl Mustafayev ile bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuad Aliyev yarışıyor. Azerbaycan’da seçimlerin 2025 yılında yapılması planlanıyordu ancak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kararıyla 1 yıl ertelendi. 7 yılda bir cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı Azerbaycan’da son seçim 11 Nisan 2018’de yapıldı. – BAKÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu