Ekonomi

Blackstone ve BNP Paribas özel borç fonu kuruyor

Dünyanın en büyük özel sermaye şirketi Blackstone, Fransız bireysel yatırımcılara yönelik yeni bir yatırım fonunu piyasaya sürmek üzere. BNP Paribas(EPA: BNPP ) bir araya geldi. “Blackstone Credit Privé Europe SC” adı verilen bu fon, geleneksel bankacılık kredilerine sınırlı erişimi olan veya daha uyarlanabilir finansman seçenekleri arayan şirketlere odaklanarak bireylerin özel borçlara yatırım yapmasına olanak tanıyacak.

Fon, Fransız bireysel yatırımcıların, özellikle de ülkenin tercih ettiği vergi açısından verimli hayat sigortası ürünleri aracılığıyla elde ettiği değerli tasarruflardan yararlanacak. Fransız sigortacılar birliği France Assureurs’un bildirdiğine göre, bu işlerin 2023 sonu itibarıyla ödenmemiş toplam değeri 1.923 trilyon Euro’dur.

BNP Paribas’nın özel bankacılık ve sigorta bölümü Cardif’in müşterilerine 5 Nisan’a kadar özel bir yatırım dönemi tanındı. Bu hareket, Blackstone’un şu anda yaklaşık 240 milyar doları yönettikleri, yani varlıklarının dörtte birini temsil eden perakende yatırımcılara yönelik stratejik yönelimiyle uyumlu. toplam varlıklar.

Blackstone’un Avrupa’daki özel varlık çözümleri başkanı Rashmi Madan, mevcut finansal ortamda özel kredinin çekiciliğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Mevcut ortam göz önüne alındığında, özellikle faiz oranlarındaki artış göz önüne alındığında, kredi çok ilginç. özel kredi getirileri hiç de öyle değil “Hiç bu kadar çekici olmamıştı.”

Girişim, Blackstone’un 2003’ten bu yana faaliyet gösterdiği ve şu anda yaklaşık 23 milyar Euro’luk (25 milyar dolar) varlığı yönettiği Fransa’daki varlığını sürdürdüğünü gösteriyor. BNP Paribas ile yapılan bu ortaklık, orta ölçekli şirketlere yatırım yapmayı hedefleyen Fransız yatırımcılara özel borç piyasalarına girmeleri için yeni fırsatlar sunmayı amaçlıyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu