Haber

Deprem bölgesinde konut sözü veren Murat Kurum, yıl dönümünde İstanbul’la ilgili mesaj verdi

6 Şubat depreminden sonra bölgeye giden ve 58 gün orada kalan ve şu anda Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olan dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplantıya gitmedi. Depremin yıl dönümünde bölge.

Mitinglerin neredeyse tamamına Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte katılan ve ihtiyaç duyulan konutların 1 yıl içinde teslim edileceğini açıklayan Murat Kurum, depremin yıl dönümünde yayınladığı videoda İstanbul’un mesajını verdi.

6 Şubat sonrası bölgeye yaptığı ziyaretlere ait görüntülerden oluşan bir video yayınlayan Murat Kurum, “Tarihe geçen o acı, karanlık günde 50 binden fazla canımızı kaybettik. Yüreğimizdeki yara kan gibi acıyor.” İlk gün” diyerek sosyal medya hesabından yayınladığı video mesajına devam ederek deprem riskinin en yüksek olduğunu belirtti. Türkiye’nin şehirlerinden İstanbul’da hızlı, yerinde ve gönüllü bir dönüşümü başlatacaklarını söyledi.

‘İSTANBUL’DA TEK BİR RİSKLİ BİNA KALMADAN…’

Kurum, “39 ilçemizdeki en riskli bölgelerden başlayarak İstanbul’umuzda tek bir riskli bina kalmayıncaya kadar çalışacağız. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Kahramanmaraş merkezli deprem başta olmak üzere tüm afetlerden Allah ülkemizi ve milletimizi her bakımdan korusun.” “Bizi her türlü afetlerden muhafaza eylesin” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu