Haber

Gültak yeniden aday olduğunu açıkladı

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, “Kimsenin endişesi, endişesi olmasın. Akdeniz’de yürüttüğümüz değişim ve dönüşüm süreci kesintisiz devam edecek. Çünkü önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Akdeniz Belediyesi’nin adayıyım. “

Akdeniz Belediye Meclisi ilk toplantısını Eylül ayında Belediye Başkanı Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirdi. Önerilerin okunduğu ve gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, bir önceki toplantı tutanaklarının özeti de oylanarak kabul edildi. Sözleri arasında Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Kick Boks Avrupa Şampiyonası’nda 38 ülkeden 3 bin sporcuyu geride bırakarak Avrupa Şampiyonu olan Akdeniz Belediyesi yer alıyor. SporKulübün sporcusu Hilal Sonay’ı tebrik ederek başlayan Lider Gültak, “Kadınlara fırsat, fırsat ve destek verildiğinde neler başarabileceklerini bir kez daha hepimiz gördük. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.”

“Festivaller, şenlikler o şehrin kaderini değiştirmeli”

Belediyenin sıcak ve soğuk asfalt hizmetlerini yansıtan filmin gösterimi ve geçtiğimiz temmuz ayında on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 2. Esenli Üzüm Festivali’nin ardından tekrar konuşan Gültak, Esenli üzümüne talebin arttığına dikkat çekti. Festival sayesinde teşekkür ederek, “Yarışma sayesinde Esenli’nin üzümleri çok iyi fiyata geldi. Ekim ayının son haftasında Karaduvar’da 4’üncü geleneksel balık festivalimizi düzenleyeceğiz. Bu yıl 100 binin üzerinde kişiyi ağırlayacağız. Bu yıl, Festival veya festivalin nasıl olması gerektiğidir. Bölgeye, halkına, köylüsüne fayda sağlıyorsa bir anlamı vardır. Festivaller şehrin ve sakinlerinin kaderini değiştirmeli. Aksi takdirde “Ben bunu israf olarak görüyorum” dedi.

“Akdeniz’e 1 yılda 100 kilometre soğuk asfalt döktük”

Sıcak ve soğuk asfalt çalışmalarına da değinen Başkan Gültak, 2022-2023 döneminde Akdeniz’e 100 kilometre soğuk asfalt döktüklerini açıklayarak, yıl sonuna kadar 20-30 kilometre daha soğuk asfalt dökeceklerini kaydetti. dönem. “Her dönemde 50 kilometre soğuk asfalt dökülse 250 kilometre soğuk asfalt elde edilir. Böylece bugün Akdeniz’in tüm köy ve bahçe yolları soğuk asfaltla kaplanır. Geç kalmış bir iş, ama hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bunu parlamentomuzdan aldığımız yetkiyle başarıyoruz. Köylülerimize de yardım ediyoruz.” “Bu değerli bir hizmettir” dedi.

“Önümüzdeki seçimlerde Akdeniz’in adayıyım”

Ekim ayında 4’üncüsü düzenlenmesi planlanan Karaduvar Balık Festivali’nin hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Gültak, şöyle devam etti; “İnşallah bu festival final olur. Dikilitaş ve Akdam bölgelerinde de muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla buluştuk. Kasım ayında da gül festivali düzenleyeceğimizi tahmin ediyorum. Normalde Mart-Nisan-Mayıs aylarında yapılması gerekirdi. ama örnek olsun diye başlatalım. O zaman gelecek biz olacağız, diğeri de o olacak.” “Dost olacak. Biz ölümlüyüz, bilmiyoruz, belki yarına kadar orada olamayacağız. O yüzden aksini söylüyorum, ben Akdeniz’e adayım ve umarım kazanırım. Merak etmeyin, inşallah gül festivalini de düzenleyeceğiz ve böylece Akdeniz’e 3 festival kazandırmış olacağız.”

Kur’an kurslarının açılması yönündeki karar Meclis’ten geçti

Akdeniz Belediyesi’ne ait taşınmazın, Nacarlı ve Nusratiye mahallelerinde Kur’an kursu inşası için ilçe müftülüklerine tahsis edilmesi konusu mecliste yeniden gündeme geldi. Üyelerin öneri ve eleştirilerini dile getirmesinin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; “Keşke bugün bir öneride bulunsaydınız ya da grup sözcüleri olarak ofise gelip ’65 mahallenin her birine yer bulduk, onların da dahil edilmesini istiyoruz’ deseydiniz. Bunu bir buçuk ay önce de söyledim, samimiyeti böyle ölçüyorum, ‘Bu işi sonuna kadar götüreceğim.’ Ben de ‘Elimden geldiğince zorlayacağım ve 2 Kur’an kursu yapacağız. Ama eğer Kur’an kursuna gerçekten karşı değilseniz, bulduğunuz yerleri inşa edeceğime söz veriyorum. Şimdi sizden samimiyetinizi göstermenizi rica ediyorum’ bir kez daha. Gelecek ay bulduğunuz diğer yerleri bana anlatın, oraları Kur’an kursu yapalım. Buyrun hodri meydan okuma. CHP ve HDP grubu olarak ya önerge verebilir ya da yazılı olarak cumhurbaşkanlığına başvurabilirsiniz. Bulduğun her yeri Kur’an kurslarına vermeye hazırım, eğer imar sorunu yoksa, müftülük de sorun yaratmayacaksa. Bugün sana şunu sormak istiyorum. “Ben bekliyordum. Ama ne yazık ki bu bir kısır döngüye dönüştü” dedi ve öneride ısrar edilmesi kararına tekrar oy verdi. Öneriye karşı oy kullanan CHP ve HDP’lilerin de oylama yapmaması sonucu konu meclisten geçti. mutlak çoğunluğu bulun.

Üniversiteye girecek öğrencilere nakit desteği komisyonlarda görüşülecek

1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında ‘okul alanı’ olarak işaretlenen 4 bin 557 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazın Bekirde İlçesi’ne tahsisine ilişkin teklif Meclis’te görüşüldü. Akdeniz Belediyesi, ‘okul yapılması şartıyla’ Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kurullara gönderildi. . 22-24 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne maddi desteğin belirlenmesine ilişkin öneri ise komitelere havale edildi. Akdeniz Kent Merkezi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı 1. Etap Plan Kararlarının değiştirilmesine ilişkin teklif ilgili komisyonlara oybirliğiyle iletildi. – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu