Ekonomi

Kripto para sektöründen güncel haberler

Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimiz ile kripto haberlerinden anında haberdar olabilirsiniz.

G20 ülkeleri, küresel olarak çalışacak bir kripto politikası üzerinde çalışıyor

G20 temsilcileri, küresel düzenlemelere yön vermek amacıyla pratik olarak uygulanabilecek bir politika geliştirmeyi amaçlıyor.

Reuters’in haberine göre Hindistan Federal Ekonomik İşler Sekreteri Ajay Seth düzenlediği basın toplantısında, önceliklerden birinin ülkelerin kripto varlıklara yönelik uygulayacağı politikalar konusunda fikir birliği oluşturmaya yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Hindistan, Aralık ayında G20 Dönem Başkanlığı görevini bir yıllığına Endonezya’dan devralmıştı. G20, ilk merkez bankası vekiller toplantısını bu hafta Bengaluru’da yapacak. Bu toplantıda kripto para düzenlemeleri konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Japonya, kurumsal Kripto şirketleri üzerindeki vergileri düşürmeye yaklaşıyor

Japonya Hükümeti, kripto para birimleri için kurumlar vergi Tarifeyi düşürme teklifini kabul etti. Bu ülkedeki kripto şirketlerinin yükünü azaltacak değerli bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Ülkede iktidar partisi, şirketler kripto para ihraç ettikten sonra portföylerinde kalan varlıklar üzerinden vergiden muaf olacak. Mevcut davada Japonyada Gerçekleşmemiş kırsal alanlar da dahil olmak üzere kripto para birimlerinden elde edilen gelir üzerinden %30’a yakın kurumlar vergisi alınır. Japonya Başbakanı Fumio Kişida’nın, iktidar partisinin kararlarına dayalı olarak, yıllık vergi politikası yönergeleri için yıl sonuna kadar nihai bir karar vermesi bekleniyor.

milyarlarca shiba inu(SHIB) Binance’e devredildi

Etherscan bilgilerine göre dünden bu yana Binance borsasına yüklü miktarda SHIB tokeni gönderildi. Buna göre son 24 saatte 800 milyara yakın SHIB 4 farklı transferle Binance’e aktarıldı.

Bu süreçler, Binance CEO’su CZ’ninBu, mevduatların platforma geri dönmeye başladığını söylemesinden sonra geldi.

Ark Investment, Coinbase (NASDAQ: MADENİ PARA) hisselerine yatırım yaptığını açıkladı.

Ark Investment, dün ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e yatırım yaptığını duyurdu ve 297 bin ek COIN hissesi aldıklarını bildirdi.

Öte yandan, COIN fiyatı Salı günü tüm zamanların en düşük seviyesi olan 38.69$’a geriledi ve Çarşamba günü yaklaşık %4 artışla 40$ bandına çıktı. Hissenin kapanış fiyatına göre dün Ark Invest’in COIN hissesini satın alması yaklaşık 11,9 milyon dolar değerinde gerçekleşti.

iflasa sürüklendi bitcoinMaden şirketine can suyu uzatıldı

Dünyanın en büyük Bitcoin’i madencilik Şirketlerinden biri olan Core Scientific’e kendisini iflastan kurtarmak için kritik bir kredi teklif edildi. Finansal hizmetler firması B. Riley, Core Scientific’e 72 milyon dolarlık bir borç yeniden yapılandırma kredisi teklif etti.

Bitcoin fiyatı 20.000 doların altına sabitlenirken, Bitcoin madenciliği şirketleri işletme maliyetlerini finanse etmek için mücadele etmeye devam ediyor. 2022 yılında özellikle küçük maden işletmeleri kepenklerini kapatmak zorunda kaldı. Halka açık bazı büyük şirketler bile artan maliyetleri karşılamakta zorlanırken iflasın eşiğine geldi.

Böyle bir ortamda Core Scientific’e can suyu olarak önerilen bu kredi teklifi ile şirket, faaliyetlerine devam ederek bu seviyeye gelmeyi hedefliyor.

Anlaşma şartlarına göre B. Riley, Core Scientific’e kredinin ilk paketi olan 40 milyon $’ı koşulsuz olarak sağlayacak, ancak kalan 32 milyon $, Bitcoin kaldığı sürece Core Scientific’in ekipman alacaklarına yapılan ödemeleri durdurması şartıyla verilecek. 18.500 doların altında.

Core Scientific’in en büyük alacaklılarından biri olan B. Riley, iflastan kaçınmak için şirketi desteklemeye devam ediyor.

SEC, sekiz sosyal medya fenomenini hisse senedi dolandırıcılığıyla suçluyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi ( saniye) ve Adalet Bakanlığı (DOJ), Twitter ve Discord’da paylaşım yapan sekiz ünlü şahsı 100 milyon dolarlık hisse senedi manipülasyonu iddiasıyla suçladı.

SEC tarafından yapılan açıklamada sanıklardan yedisinin kendilerini başarılı tacirler olarak tanıttığı ve Twitter ve Discord üzerinden binlerce takipçiyi yanılttığı iddia edildi. Sanıkların, takipçilerine yüksek getiri vaadiyle hisse senetlerini bu şekilde almaya teşebbüs ettikleri açıklandı.

Öte yandan SEC, WisdomTree’den dokuz yeni dijital fonu onayladı. Bu fonlar, kripto varlıklarına dayalı olmayan ancak Blockchain teknolojisini kullanarak faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapıyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu