Haber

Mart’ta kış vurdu! Meteoroloji 22 il için kar uyarısı yaptı

Mart ayında Türkiye yine yağışların etkisi altına girdi. Yağışlar yurdun hemen her yerinde görülüyor. Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgelerinde sağanak, yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış görülüyor.

22 İLDE KAR BEKLENİYOR

İç Anadolu bölgesi ve Karadeniz bölgesindeki bazı illerimizde kar yağışı görülmeye başladı. Ayrıca birçok ilimizde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen iller, sosyal medya platformu Twitter’da yer alan Air Forum adlı hesaptan verildi. Buna göre bu gece ve Çarşamba günü 22 ilde kar yağışı bekleniyor.

ANKARA, ESKİŞEHİR, GÜMÜŞHANE…

Paylaşımda, kar yağışı beklenen illerin isimleri verilirken, “Raflardan montları çıkarın! Bu gece ve Çarşamba günü geç saatlere kadar kar yağmasını beklediğimiz bazı iller: Ankara, Eskişehir, Konya, Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Aksaray, Karaman, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Çankırı, Bolu, Kastamonu, Bilecik, Uşak, Afyonkarahisar, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Erzincan.

METEOROLOJİ UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Meteoroloji Uzmanı Fevzi Burak Tekin’in değerlendirmelerine göre yarın İç Anadolu bölgesi ağırlıklı olarak kar yağışı görecek. Yoğun kar yağışı bekleniyor.

FIRTINA YAKLAŞIYOR

Fırtınaya karşı önlem alınması çağrısında bulunan Tekin, şöyle devam etti; “Yarın Doğu Akdeniz başta olmak üzere İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı başta olmak üzere yağışlar kuvvetli olacak. Kıyı kesimlerde şiddetli yağmur ve sulu kar, şiddetli yağışlar görülecek. iç kesimlerde kar.Bu yeni sistemle birlikte rüzgar batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu kesimlerde ise güney yönlerden esecek.Fırtınaya karşı yine dikkatli olunmalı.Özellikle doğu kesimlerde bazı kısımlarda rüzgar saatte 100 kilometreyi aşabilir.”

GÜÇLÜ FIRTINA

Perşembe günü yağışlı sistemin kuzey iç ve doğu kesimlerde kendini göstereceğini vurgulayan Tekin, “Perşembe günü yağışlar Doğu Karadeniz’in özellikle kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak. Cuma günü yağışları göreceğiz. Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in doğusu ve Doğu Anadolu’nun doğusunda Cuma günü batı kesimlerde yağışları göreceğiz.Doğu kesimlerde yağmur ve kar şeklinde yağış alacağız. Cuma günü yağmur Iğdır, Van ve Hakkari sınırında yoğun kar şeklinde olacak” dedi.

METEOROLOJİ UZMANI BÖLGEDE UYARDI

Tarımsal donlara karşı vatandaşların ve özellikle çiftçilerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunan Tekin, şunları kaydetti; “Ülke genelinde çarşamba, perşembe ve cuma günleri Marmara’nın kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerde kuvvetli zirai dona karşı çiftçilerimizi uyarıyoruz. Ayrıca yarın Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu da etkili olacak.” , Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu. Kentin batısında yoğun yağış var.Yine doğu kesimlerde çığ riski devam ediyor. Vatandaşlarımızı çığ riskine karşı bölmek istiyoruz. Ayrıca güney kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı söz konusudur. Vatandaşlarımızın tozlu ulaşıma karşı yeniden tedbirli olmalarını istiyoruz.”

basciftlikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu